BikeDreams

Assen Art Expedition: 10 weken kunst in stad en natuur!

Ontdek de groene kant van Assen en omgeving en laat je op je ontdekkingstocht inspireren door theater, dans, muziek, literatuur en natuurlijk beeldende kunst. Randprogrammering Assen Art Expedition is een project van het Cultureel Hart Assen. Het project staat onder leiding van het ICO en is samen met Het Drents Landschap ontwikkeld.

Familiefietstocht Bike Dreams: Ga mee op expeditie en laat je verwonderen!

LET OP: DE BIKE DREAMS VAN ZONDAG 4 SEPTEMBER GAAT NIET DOOR I.V.M. HET WEER! 

Een ontdekkingstocht door het bos, langs het water en over het veld. Laat je verwonderen door dat wat op je pad komt en bouw mee aan een bijzonder klankkunstwerk! Misschien ga jij je eigen ijsje maken, pers je brandstof uit zonnebloemzaadjes, bouw je een stad van materiaal dat je in het bos vindt of kom je een dichter of danser tegen. Een spannende ontdekkingstocht voor het hele gezin. Koop je routekaartje bij een van de startpunten en kies je pad. Ook aan de inwendige mens is gedacht: op de route bevinden zich diverse eet- en drinkgelegenheden. Data: 10 juli, 14 augustus en 4 september. Start: tussen 10.00 en 12.00 uur op verschillende plaatsen langs de route. Informatieboekjes en routekaartjes zijn te verkrijgen bij het Duurzaamheidscentrum in Assen, bij zorgboerderij de Balloohoeve, de VVV in Assen, Herberg van Loon, Hof van Saksen, het Dorp van Bartje en de VVV in Rolde.  Kosten routeboekje: € 5,- (t/m 8 jaar gratis). Ook met een Into Nature passe-partout is deelname gratis!

Het Houten Huis, PeerGrouP, Gouden Haas | Kiemkracht
Niet ver van de Noordpool liggen in een bunker van ijs twee miljoen plantenzaden opgeslagen. Een ijsbeer houdt de wacht. Maar al gauw begint het ijs onder zijn voeten te smelten en de bunker begint te lekken. Aan de horizon verschijnen mensen. Een werkloze supermarktmanager tikt de ijsbeer op zijn schouder. Of hij alsjeblieft bij de bunker naar binnen mag…
Openluchttheater op 20 juli 16.00 uur & 20.00 uur bij Duurzaamheidscentrum Assen. Tickets zijn hier verkrijgbaar!
Let op: klik voor de voorstelling van 20.00 uur op ‘andere tijd of datum’

Drents Schildersgenootschap |Tentoonstelling Into Nature
Tien schilders, een tekenaar en een keramist van het Drents SchildersGenootschap haken in op het thema van Into Nature: ‘de relatie tussen mens en natuur’, ieder daarbij op zijn of haar eigen manier. Sommigen hebben getracht om de specifieke sfeer van het Drentse landschap, dat op vele plaatsen  gelukkig nog idyllisch en onbedorven is gebleven, over te brengen; andere hebben juist geprobeerd om de, soms problematische, verhouding tussen de moderne mens en de natuur in zijn directe omgeving op een pregnante wijze uit te beelden.

Deelnemende kunstenaars: Ralph Douglas, Lydeke von Dülmen Krumpelmann, Annemarie de Groot, Alfred Hafkenscheid,  Herman Kolker, Arend Kuiper, Mark Lisser, Jan van Loon, Hilda Snoeijer, Ben Snijders, Ronald Soeliman en Geert de Weerd.

Locatie:                Galerie Kunstplaza DSG, 2e etage Warenhuis Vanderveen Assen
Looptijd:             Vrijdag 1 juli t/m zaterdag 20 augustus 2016
Toegang:             Gratis

Culturele zondagen in de Gouverneurstuin
Muziek, dans, theater, beeldende kunst in het kader van Into Nature, periode van 1 juli tot 18 aug.

StudioTape en Elles Kiers | De Rand 
Een belevenis voor alle zintuigen! Het prachtige en mystieke Landgoed Valkenstijn in Assen is het decor van een verrassende soundscape op de grens van kunst en belevenistheater. Je hoort, proeft en ziet de locatie in andere tijden en vanuit een ander perspectief. De Rand is een beeldende en gastronomische reis door de tijd. 
De Rand speelt van 7 t/m 10 juli en is inclusief diner! Plaats: landgoed Valkenstijn (Assen Oost), ingang aan Amelte (tegenover de tennisbaan). De voorstelling start om 18.30 uur. Let op: dit is een buitenvoorstelling! Draag dus goede schoenen en trek iets warms aan. De voorstelling is minder geschikt voor mensen in een rolstoel.

Ticket (normaal): 47,50
Ticket (korting Into Nature passe-partout): 42,50
Ticket (korting Het Drentse Landschap): 42,50