9 februari 2018

Lezing over Walt Disney

Hans Walther, regisseur en animatieliefhebber, geeft op 18 februari 2018 een lezing over het leven en werk van Walt Disney. Hoe is de man toch zo succesvol geworden? Welke obstakels moest hij overwinnen om zijn American Dream te realiseren? Hans Walther kruipt in het hoofd van zijn held. De lezing is onderdeel van de serie Te Gast in het Drents Museum en start om 14.00 uur in de Statenzaal. De lezing is gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs van het Drents Museum.

Van krantenjongen tot miljonair
Walter (Walt) Elias Disney (1901-1966) werd geboren als zoon van een krantenbezorger uit Kansas City, maar werd wereldberoemd door zijn geesteskind Mickey Mouse en de eerste animatiespeelfilm Snow White and the Seven Dwarfs (1937). Deze pionier van de animatiewereld realiseerde op spectaculaire wijze het ideaal van de American Dream: van krantenjongen schopte hij het tot miljonair. Zijn creaties zijn in de twintigste eeuw een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse cultuur geworden en ook in de rest van de wereld zijn ze enorm geliefd bij zowel kinderen als volwassenen.

Tentoonstelling The American Dream
De lezing van Hans Walther vindt plaats in het kader van de tentoonstelling The American Dream die nog tot en met 27 mei 2018 te zien is in het Drents Museum en de Kunsthalle Emden. De tentoonstelling biedt een veelzijdig overzicht van het Amerikaans realisme en het roerige dagelijks leven van de twintigste eeuw. In het Drents Museum zijn werken te zien uit de periode 1945-1965, met onder andere werk van Edward Hopper, Andrew Wyeth en Stone Roberts. De Kunsthalle Emden toont kunst uit de periode van 1965 tot nu. Meer informatie: www.visittheamericandream.com