Cultureel hart assen - Cultuur | Kunst | Activiteiten | assen
[ubergooglemaps name="untitled"]

Cultureel hart Assen

Cultureel Hart Assen is het bruisende oude centrum van de stad, gelegen tussen de Singels. Kunst, cultuur, winkelen, lekker eten & drinken. Cultureel Hart Assen heeft het allemaal! In het oude centrum van Assen struikelt u over de tentoonstellingen, voorstellingen, klanken en teksten. Op straat, in het park en bij de vele culturele instellingen. De combinatie met gastvrije winkels, restaurants en cafés maakt Cultureel Hart Assen compleet. Komt u ook kijken, luisteren en genieten? 
tel: 0592-243788

mail: info@cultureelhartassen.nl
Theather en bioscoop
In Bioscoop De Nieuwe Kolk komen films in de vijf zalen helemaal tot leven met digitale projectoren en weergaloos geluid. U kunt er genieten van de nieuwste blockbusters en oogstrelende art house-films. En met de 3D-technologie in drie zalen, krijgt uw filmbezoek helemaal een extra dimensie!
Website

Theater De Nieuwe Kolk laat u genieten van alles wat de podiumkunst te bieden heeft. Van symfonisch orkest en groots gemonteerde musical tot opkomend cabarettalent en vernieuwend theater. Inleidingen, theaterdiners, meet & greets en arrangementen maken uw middag of avond compleet!
Website
Met een grote variëteit aan collecties
Het Drents Museum heeft alles in zich voor een leuk en interessant dagje uit, voor jong én oud. Je vindt er grote (inter)nationale tentoonstellingen en vaste presentaties op het gebied van archeologie, hedendaags realisme en kunst 1885-1935. In Het Grootste Poppenhuis van Nederland maak je kennis met het Drenthe van de 18de eeuw. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich uitleven in het Kindermuseum, waar ze alles leren over energie.
Voor historische films en geluid
Ben je benieuwd hoe Assen er vroeger uit zag? Wil je weer eens terug naar de tijd van de nozems en de hippies? Kom naar het Drents Archief en neem plaats in de Studio. Onze presentator neemt je mee naar het Assen van toen met unieke films, oude foto's en een spel. Het metershoge scherm brengt de beelden weer tot leven. Historisch vergaderen in het oudste stukje van Assen? Dat kan ook bij ons. Laat je verrassen!
Ondernemend Assen
De binnenstadsvereniging MKB Assen staat voor een levendige en gezellige binnenstad, maar ook voor een veilige en schone binnenstad. Er worden ondernemersbijeenkomsten georganiseerd en gesprekken gevoerd met gemeente en stakeholders. Ook worden allerlei evenementen georganiseerd, om meer bezoekers de mogelijkheden van Assen te laten ervaren. Hiermee levert de binnenstadsvereniging MKB Assen een positieve bijdrage aan de lokale economie en de leefbaarheid in de stad.
Meer dan honderdvijftigduizend boeken, dvd's, tijdschriften, games en kranten liggen dagelijks voor je klaar in Bibliotheek Assen in De Nieuwe Kolk. Bovendien maak je er gebruik van digitale toepassingen zoals iPad's, touchtafels en -wand in een spraakmakende ruimte! Ook om te werken, studeren, ontmoeten, delen, presenteren en ontspannen ben je er van harte welkom!
Centrum voor kunst en cultuur
Het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur is een professionele netwerkorganisatie die samenwerkt met zelfstandige professionals en andere partners.  Het ICO  adviseert, ontwikkelt  en organiseert  cultuurprojecten op het gebied van onderwijs en amateurkunst.
De gemeente is niet alleen opdrachtgever, maar ook partner. Vanuit die realisatie zijn we in 2011 begonnen met een nieuwe vorm van samenwerking rond het oude deel van de binnenstad. Na de opening van zowel het vernieuwde museum als het nieuwe cultuurcluster De Nieuwe Kolk was de behoefte gegroeid om bewoners en bezoekers langer van de stad te laten genieten. Daarom is samen met de grote culturele instellingen en binnenstadondernemers een programma ontwikkeld met de naam Cultureel Hart Assen, waarin cultuur en samenwerking centraal staan. Cultuur omdat dit een kwalitatieve en unieke waarde toevoegt aan het centrum, en samenwerking omdat dit draagvlak geeft voor de organisatie en daarmee de aantrekkelijkheid voor bezoekers en bewoners vergroot. Het CHA gaat over Samen Cultuur.
Bij de VVV / Dit is Assen kunt u terecht voor alle informatie over Assen en omgeving. Cultuur, natuur, eten en drinken; aan de Markstraat 8 vindt u antwoorden op al uw vragen. Ook via onze website www.ditisassen.nl kunt u inspiratie opdoen voor uw bezoek aan onze mooie stad.
GarageTDI maakt en speelt vanuit de thuisbasis Werkplaats Havenkwartier professionele dans en theatervoorstellingen voor jeugd tussen 4 en 18 jaar. De voorstellingen spelen op scholen, in zalen en op festivals. Er is een opleiding voor jong talent uit Noord Oost Nederland, dat zich voorbereidt op een HBO theateropleiding en een jeugdtheaterschool (Honk N) voor iedereen die het leuk vindt om toneel te spelen. Garage TDI organiseert ook diverse educatieactiviteiten theater en dans op basis en middelbare scholen.
De werkplaats Havenkwartier beschikt over een kleine vlakke vloer theater, een dansstudio, medialab, een multifunctionele showroom en een decorwerkplaats. De ruimte is uitstekend geschikt voor jeugd, jongeren, educatie, cultuur, techniek en creatieve industrie.
amateurkunst en –cultuur
Podium Zuidhaege biedt een breed scala aan amateurkunst en –cultuur. Een groot netwerk van organisaties op het gebied van kunst & cultuur en vele professionele docenten op het gebied van muziek, dans en beeldende kunst maken dagelijks gebruik van onze ruimtes. Podium Zuidhaege heeft 2 prachtige zalen beschikbaar voor het presenteren van theater- of muziekproducties, een theatercafé met podium en daarnaast een serie ruimtes specifiek geschikt voor diverse kunstzinnige activiteiten. Behalve voor de vaste gebruikers zijn onze ruimtes ook door andere liefhebbers van kunst & cultuur te reserveren voor activiteiten en presentaties.